40 Inch Goud Japans Katana Zwaard W Dragon Tsuba en Schede – Review

Als je op zoek bent naar een geweldige weergave van een Japanse katana, of wat gewoonlijk een “samoerai” -zwaard wordt genoemd, dan is dit 40 inch gouden Japanse katana-zwaard met Dragon Tsuba en schede een zeer goede keuze. Een katana is een matig gebogen zwaard met een slank, enkelzijdig mes met een cirkelvormige of vierkante handbescherming (tsuba) plus een lange greep, zodat het indien nodig met beide handen kan worden gehanteerd.

Gewoonlijk hebben katana’s een lengte van meer dan 60 cm of 23,6 inch lang. Deze zwaarden hebben de reputatie extreem scherp en dodelijk te zijn. Omdat klik hier het historisch geassocieerd is met de Japanse krijgersklasse genaamd de Samurai, is het zwaard in het Westen onder deze naam bekend geworden.

Middeleeuwse ridders of scherpschutters

Hoewel de samoerai terug in de tijd kan worden getraceerd tot het einde van de 13e eeuw, was hun bestaan in het Westen weinig bekend tot het tijdperk van Europese verkenning begon. Sindsdien worden de Samurai, die de Bushido volgen, een code die de filosofie van de “Weg van de Krijger” typeert, in het Westen beschouwd als middeleeuwse ridders en tegelijkertijd als de verhalen van revolverhelden die hun vaardigheden verkochten. aan degene die de prijs betaalde in de dagen van het wetteloze Oude Westen in Amerika.

Sterker nog, gedurende enige tijd in de late jaren 50 en 60 omarmde het Amerikaanse filmpubliek veel oosterse filmproducties die de verhalen en levens van de Japanse samoerai weerspiegelden, met veel nadruk op gechoreografeerde zwaardgevechten. Toen de katana het favoriete wapen werd tijdens de oorlogsdagen in het feodale Japan, werd hij gedragen met het blad naar boven gericht, zodat de drager hem snel uit de schede kon trekken en een doelwit kon raken en even snel terug kon brengen naar zijn rustplaats.

Hoewel deze beweging eeuwenlang was geperfectioneerd voordat de westelijke delen van de Verenigde Staten werden bezocht en de opkomst van een antiheld van een revolverheld plaatsvond, deed de samoerai’s zwaardtrekkende beweging denken aan een vuurgevecht in het Oude Westen.

Wapens als kunst

Net zoals veel wapensmeden in het Westen zich tot het uiterste hebben ingespannen om niet alleen een efficiënt wapen te bieden bij het ontwerpen van een geweer, maar ook kunstwerken, produceerden zwaardmakers ook fantastische kunstwerken, vooral bij het ontwerp van de tsuba of handbescherming van de katana.

Deze handbeschermers begonnen als een praktisch onderdeel dat hielp bij het beheersen van wapens en het beschermen van de handen van de gebruiker. Het was bedoeld om te voorkomen dat de hand van de gebruiker op het zeer geslepen mes glijdt wanneer hij naar een tegenstander duwt, en om te voorkomen dat het mes van de tegenstander de hand raakt.

Geweldige zwaardfuncties

Dit 40 inch gouden Japanse katana-zwaard met drakentsuba en schede heeft een totale bladgrootte van 27,5 inch met een handvat van 10,5 inch gemaakt van imitatievissenhuid samen met een met een draak versierde handbescherming (tsuba).

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.