Kitesurflessen – Waar moet je op letten bij een kiteles leerlocatie

Waar moet je op letten op de locatie waar je je kitesurflessen volgt? De meeste mensen zouden antwoorden: vlak water, constante wind, een grote voorraad Pina Colada’s en de nabije aanwezigheid van het Braziliaanse beachvolleybalteam. Ik ga echter de conventie doorbreken en het niet eens zijn (niet met de laatste 2, die zijn overduidelijk essentieel!!). Ik zou je aanraden om ergens te leren met omstandigheden die zo dicht mogelijk bij de omstandigheden liggen waarvan je verwacht dat je er regelmatig zult kitesurfen, dwz vergelijkbaar met je lokale plek. Zeker, vlak water en constante wind zorgen ervoor dat je veel sneller kunt varen, maar wees niet verbaasd als je thuiskomt en de kite niet eens in de lucht kunt krijgen omdat de omstandigheden zo verschillend zijn.

Als je ergens leert met vergelijkbare omstandigheden als je lokale plek, betekent dit dat wanneer je na je kitesurflessen naar huis terugkeert, je het vertrouwen Kitesurfles en vooral de ervaring hebt om te gaan met wat je plaatselijke strand op een bepaalde dag serveert en je de frustratie bespaart dat je opnieuw moet -leer wat je al tijd en geld hebt besteed aan leren. Iets wat veel mensen ertoe brengt om de sport op te geven voordat ze echt begonnen zijn.

Andere dingen waar u op moet letten, is dat sommige plaatsen buiten accommodatie en kitesurflessen direct aan het strand voor het hotel zijn … wat geweldig is totdat u ontdekt dat de omstandigheden voor het hotel niet geweldig zijn, tenzij de wind een op een bepaalde manier, maar je moet nog steeds voor het hotel leren, want daar geeft de school lessen. Controleer of er alternatieve plekken zijn die de school kan gebruiken.

Als er geen wind is, kunnen alternatieve activiteiten een goed idee zijn (vergeet niet dat gegarandeerde wind niet bestaat!). Wakeboarden is een bijzonder goede activiteit zonder wind, omdat het niet alleen goed is voor je waterstartvaardigheden, maar ook erg leuk is!

Sam Guest is een IKO Kitesurf Head Instructor die momenteel werkt in Tarifa, Spanje. Hij heeft 10 jaar ervaring in de watersportindustrie en heeft een passie voor het leven, de oceaan en het helpen van mensen om het meeste te halen uit wat ze hebben.

Geloof het of niet, kiteboarden is gemakkelijk te leren en gemakkelijk te doen. Kiteboarders kunnen over het algemeen in een paar sessies leren rijden, en door een harnas en krachtregeling op de juiste manier te gebruiken, kunnen ze urenlang rijden zonder echt moe te worden. Dus als het gemakkelijk is, waarom dan lessen nodig?

Het gebruik van de vlieger is alsof je voor het eerst op een krachtige motorfiets rijdt, het maakt niet uit, tenzij je hem per ongeluk te veel gas geeft. Hoewel de vlieger gemakkelijk te besturen is, kan vliegen zonder al te hard te trekken en soms heel gemakkelijk te hanteren lijkt, is er altijd een ongelooflijke hoeveelheid kracht beschikbaar (kiteboarding-vliegers zijn ontworpen om rijders meer dan 12 meter de lucht in te lanceren) , en het is tijdens die eerste paar uur dat je een vlieger gebruikt dat je een instructeur nodig hebt om je te helpen veilig te leren hoe je toegang kunt krijgen tot die kracht zonder uit de hand te lopen.

Met de juiste begeleiding kan een persoon snel het stapsgewijze “hoe” leren om de vlieger op te zetten en aan de slag te gaan, evenals hoe hij veilig met de vlieger moet omgaan als hij in de lucht is en hem moet landen als hij klaar is. Na slechts een paar oefensessies onder toezicht, zijn de meeste nieuwe rijders bekwaam genoeg in het besturen van de vlieger en kunnen ze erachter rijden! En met zoveel vermogen binnen handbereik zijn de rijmogelijkheden eindeloos. Kiteboarders kunnen heen en weer rijden naar waar ze begonnen, bovenwinds of benedenwinds overstag gaan zoals zeilboten, en alles berijden van kiteboards, surfboards en wakeboards in alle vormen op het water; tot snowboards en ski’s op besneeuwde vlaktes of heuvelachtig bergterrein; tot skateboards, offroad-skateboards en buggy’s over de grond. Er is geen limiet aan wat of waar je achter een kite kunt rijden.

Hoewel ongecompliceerd en relatief gemakkelijk te leren, zijn in de kiteboardsport een paar sessies met een professionele coach niet alleen een goed idee, maar moeten ze ook als verplicht worden beschouwd als je leert om veilig de immense kracht van een kiteboarding-vlieger te gebruiken om je over te trekken water, sneeuw of land.

AirPadre Kiteboarding is een geweldige bron voor kiteboarders over de hele wereld, met tonnen geweldige uitrusting, bekwaam personeel en een van de beste kiteboard- en kitesurflocaties ter wereld op South Padre Island, Texas.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.