Kruidenvoedingssupplementen en hoe te kiezen

Omdat mensen ernaar streven hun gezondheid te verbeteren en een actievere rol te spelen bij het beheersen van hun gezondheid, worden voedingssupplementen op basis van kruiden erg populair. Het gebruik ervan zal blijven groeien, aangezien de voordelen van kruidenvoedingssupplementen voortdurend worden genoemd in nieuwsartikelen en artikelen.

Met al het nieuws over de voordelen van groene thee en zijn indrukwekkende antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen, is een van de vele kruiden-voedingssupplementen die de afgelopen jaren populair zijn geworden, groene thee-pillen. Echinacea is altijd populair tijdens het koude seizoen. Melatonine en valeriaan zijn beroemd geworden omdat ze mensen helpen een goede nachtrust te krijgen.

Maar met zoveel kruidenvoedingssupplementen die er zijn, hoe weet je waar je op moet letten of wat je moet kiezen? Allereerst is het een goed idee om jezelf te informeren over eventuele supplementen die je aan je dieet wilt toevoegen voordat je ze gaat kopen. Het is ook een goed idee om met uw arts te praten over het toevoegen van voedingssupplementen op basis van kruiden aan uw dagelijkse routine.

Nieuwe regelgeving voor voedingssupplementen wordt van kracht, maar het kan nog steeds lastig zijn om te weten of u een hoogwaardig supplement kiest. Deze voorschriften zijn bedoeld om de veiligheid te verbeteren door van fabrikanten te eisen dat ze ervoor zorgen dat supplementen precies bevatten wat ze op het etiket beweren en dat ze zich houden aan specifieke productiepraktijken die ervoor zorgen dat supplementen vrij zijn van verontreinigingen.

Zoek bij het overwegen van kruidenvoedingssupplementen naar gestandaardiseerde supplementen. Gestandaardiseerde supplementen worden getest op uniformiteit om ervoor te zorgen dat elk supplement Amoxcilline kopen een specifieke hoeveelheid van het actieve ingrediënt bevat. Controleer ook of het product gecertificeerd is, d.w.z. het moet aan bepaalde productienormen voldoen.

Het is meestal het beste om een product te kopen dat slechts één kruid bevat. Producten die melanges bevatten, vermelden niet altijd specifieke doseringen van elk kruid per tablet. Het is belangrijk om de dosering die u gebruikt te begrijpen.

Pas op voor mogelijk valse claims. Kruidenvoedingssupplementen hebben veel mensen geholpen, maar geen enkel supplement kan een breed scala aan gezondheidsproblemen oplossen. Als een bewering te mooi klinkt om waar te zijn, vertrouw dan op uw instinct.

Mensen onderschatten kruidenvoedingssupplementen vaak omdat ze gemakkelijk verkrijgbaar zijn en geen doktersbriefje nodig hebben. Kruiden kunnen krachtig zijn. Ze kunnen bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken en, net als vrij verkrijgbare medicijnen, mag u niet meer innemen dan aanbevolen op de fles.

Het is ook belangrijk op te merken dat kruidensupplementen bijwerkingen kunnen hebben wanneer ze worden gemengd met andere geneesmiddelen (op recept of vrij verkrijgbaar). Daarom is het belangrijk om uw arts te raadplegen voordat u kruidensupplementen inneemt. Sommige artsen durven er niet over te praten of zijn het niet eens met deze vorm van suppletie.

Als u zich niet op uw gemak voelt om hierover met uw arts te praten, zoek dan een apotheker of andere professional die op de hoogte is van dit onderwerp en van bijwerkingen of interacties met andere medicijnen die u gebruikt.

Kruidenvoedingssupplementen hebben positieve resultaten voor mensen als ze correct worden geconsumeerd. Zoals met alles wat u binnenkrijgt, is het echter goed om het te begrijpen voordat u het inneemt.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.