Simpele dingen om te doen tijdens hittegolf

Er zijn nog andere kleine effecten op deze hittegolf, maar we moeten ons concentreren op de grote verwoesting die dit fenomeen met zich meebrengt.

Er zijn veel dingen of acties die we zouden kunnen doen tijdens een hittegolf. Als het gebeurt, kun je maar beter veilig zijn. Een van de belangrijkste dingen is om kalm te blijven. Door kalm te blijven blijf je actief en neem je verstandige beslissingen. Dit zal geen problemen meer veroorzaken, in tegenstelling tot wanneer u een inspannende activiteit probeert uit te voeren. Een ander ding dat je zou kunnen doen, is het grootste deel van de tijd binnen blijven. Dit zal je lichaam in ieder geval niet direct verwarmen met enkele gevaren en hitte veroorzaakt door hittegolven. Je lichaam op tijd koel houden is een goede manier.

Veel water drinken Verwarmde bodywarmer is een heel goede manier. Dit koelt je lichaam af en verfrist je geest. Water is de beste vloeistof om te nemen tijdens dit hittegolfscenario. Probeer geen alcoholische vloeistoffen of cafeïnehoudende vloeistoffen te drinken. Deze kunnen bijdragen aan de hitte op uw lichaam, wat op zijn beurt kan bijdragen aan de duizeligheid die u mogelijk voelt. Probeer ook voedsel of maaltijden te vermijden die uw metabole warmte creëren of verhogen. Lichte kleding helpt ook tijdens deze hittegolf.

Laat tijdens deze hittegolf uw kinderen nooit alleen of buiten. Dieren of huisdieren moeten ook worden verzorgd. Ze moeten op zijn minst in de schaduw staan of niet direct op de hitte van de zon.

Raak niet in paniek, anders raken anderen net als jij in paniek. Probeer de persoon met een hitteberoerte naar een koele plek te brengen. Houd het lichaam koel door wat natte lakens of kleding in te wrijven of in te pakken. Controleer de ademhaling en pols op enkele problemen tijdens de aanvalsperiode. Houd de persoon koel en liggend totdat het noodteam arriveert.

Hitte-uitputting is iets anders dat een persoon kan overkomen tijdens een hittegolf. Wanneer dit gebeurt, laat de persoon dan liggen en koel het door te wrijven of in te wikkelen met een nat laken of kleding. Roep medische officieren op terwijl u de eerste hulp verleent. Waaier de persoon die last heeft van hitte-uitputting. Geef genoeg water om van te nippen of te drinken zodat de persoon zijn lichaamswarmte kan kwijtraken. Drink niet in een oogwenk water, houd het op een normaal niveau. Het is ook beter om de kleding die hij of zij draagt los te maken.

Hittekrampen treden meestal ook op bij overmatige hitte. Zoals hierboven, breng de persoon naar een koelere plaats. Laat de persoon ontspannen door hem elke 15 minuten een half glas water te geven. Rek lichtjes het getroffen gebied of de spieren uit. Masseer lichtjes om de pijn te verlichten.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.